Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kovács Attila miskolci cipőkészítő 3 aranyérme

2010.03.25
A Deutsche Schuhmacher Handwerks 3 évente rendezi meg Németországban a cipőkészítők Európa Bajnokságát, amelyre hagyományos kézműves technológiával készített cipőket lehet nevezni. 
 
Az ISS 2010 elnevezésű idei nemzetközi versenyen hazánkat
Kovács Attila
miskolci cipőkészítő mester képviselte.
A versenyre benevezett 4 pár cipőt a zsűri
1 ezüst- és 3 aranyéremmel ismerte el.
 
Kovács Attila március 21-én Wiesbadenben, az Inter-Schuh-Service (ISS) elnevezésű rendezvényen, a cipős szakma e versenyhez kapcsolódó - kiállítással, szakmai előadásokkal összekötött, alapanyag- és szerszámgyártók részvételével megtartott - háromnapos összejövetelén, az ünnepélyes eredményhirdetés során vehette át kimagasló teljesítményéért a díjakat.
 
Idézet az alkotó beszámolójából, amit még a díjátadás előtt küldött:
 
" Kedves Barátaim!
 
Szeretnék Veletek megosztani egy örömhírt, mely a napokban ért ... Bizonyára nem mindenki tudja azt, hogy... időnként nemzetközi versenyeken is részt veszek. Németországban rendeznek 3 évente egy európai bajnokságot, melyre hagyományos kézműves technológiával készített cipőket lehet nevezni. A cipőket a nevező saját kezűleg kell hogy elkészítse a tervezéstől a gyakorlati megvalósításig. Ebben az évben is meghirdetésre került ez a verseny, melyre 4 pár cipővel neveztem, ezek  képeit csatolva küldöm... Nagy örömömre a zsűri is úgy ítélte meg, hogy ezek a kézműves termékek nemzetközileg is kiemelkedő színvonalat képviselnek, és 1 ezüst- és 3 aranyéremmel jutalmazták. Remélem ezzel is tovább erősítjük a magyar kézműves termékek jó megítélését világszerte... Az ünnepélyes díjátadáson jó érzés lesz kihúzni magam, amikor a nekem ítélt díjakat átvehetem.
Ezen a versenyen világhírű cipészek mérik össze tudásukat, többek között királyi udvarok cipészei is neveznek.
 

Kép

A fenti képeken a következő cipők láthatóak:
·         Női magasszárú cipő barokk stílusban oldalt gombolós kivitelben, ősi magyar életfa motívumokkal, faragott bőrtalppal.
·         Rámánvarrott, halbőrből készített férfi félcipő, bőrtalpa faragással és rézszegekkel díszítve.
·         Rámánvarrott férfi félcipő barna és drapp borjúbőrből (a szesztilalom idejéből), bőrtalpa rézkarikákkal és szegekkel díszítve.
·         Női félcipő a "előző férfinak bordája" stílusban, bőrtalpa faragással díszítve.
Aki kedvet kap, hogy megnézze egyéb munkáimat, látogasson el a www.attilacipo.hu oldalra.
 
Jó nézelődést.
 
Baráti üdvözlettel: Kovács Hun Attila"