Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kézművesek elismerése a BKIK jubileumi ülésén !

2010.11.02
Az MTA Társadalomkutató Központjának várbeli épületében szeptember 21-én ünnepelte fennállásának 160. évfordulóját a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. Az ünnepségen kitüntetések átadására is sor került.
 
Kép A kitüntetettek között Semmelweis Tibor hangszerkészítő mester az idei évforduló tiszteletére adományozott legmagasabb elismerést: a BKIK aranygyűrűjét vehette át dr. Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől.
Semmelweis Tibor 51 éve dolgozik a szakmában, a kézműves kamara alapító tagja, a két kamara összevonása után a BKIK-n belül létrejött Kézműipari Tagozat elnöke volt, jelenleg a Tagozat alelnöke. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen működő Hangszerész-képző Iskola megalapítója, nyugdíjazásáig igazgatója volt. A Magyar Hangszerész Szövetség megalapítója és elnöke. Szakmáján belül igazságügyi szakértő, a Mestervizsga Bizottság elnöke. A kézművesség fenntartása, megismertetése és elismertetése érdekében – kiállítások, szakmai bemutatók, zsűriztetések kezdeményezése és szervezése területén – végzett kamarai tevékenysége kimagasló.
 
KépA BKIK évenként átadásrakerülő kitüntetései közül Hóbor Lajosné textiljáték-készítő Emlékplakettet, Lengyel Beáta (Beart Divatműhely) pedig Kamarai Oklevelet kapott.
 
 Hóbor Lajosné ugyancsak alapító tagja a kamarának, a Művészi Kézműves osztály tagja. Szakmáját igen magas színvonalon képviseli, emellett a Népi Mesterségek és Művészetek Szakközépiskolájában a textiljáték-képzés szakoktatója. Teljes erőbedobással azon dolgozik, hogy az iskolájukban oktatott szakmák OKJ-s képzése megmaradjon. Növendékei minden versenyen, pályázaton, kiállításon nagyon eredményesen vesznek részt.
 
Kép Lengyel Beáta, a Beart Divatműhely vezetője szintén kézműves kamarai alapító tag. Szakmájának kiváló és elismert képviselője, munkáit mindenhol elismeréssel fogadják és keresik. Szakmájában Budapest egész területén egyéni stílust képvisel. Szakmai előadások és kiállítások aktív résztvevője.
 
A BKIK Emlékplakettjét dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Kamarai Oklevelet Tóth Imre, a BKIK tiszteletbeli elnöke adta át.

Fotók: Hámori Péter

 Forrás: BKIK Kézműipari Tagozat