Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Örömmel tesszük közzé Daru Péterné beszámolóját a Pápai Audienciáról:

 

„Csodálatos” vatikáni látogatás
 

Daru Péterné Eszter népi iparművész, tojásfestő vagyok. Pályáztam művemmel a 42. római 100 Jászol kiállításra. Nagy örömömre szolgált, hogy az olasz zsűri 4. alkalommal is érdemes találta az alkotásom, hogy kikerüljön a római nemzetközi kiállításra. Felajánlottam, hogy a Betlehemi szép csillag című alkotásom (8 részes tojás sorozatomat), Ferenc Pápának ajándékoznám.

Megérkezett a Vatikáni Nagykövetség válaszlevele, melyben hozzájárultak és felajánlották közben járásukat is számomra, hogy személyesen átadhassam az ajándékom. A helyi plébánia és lelkes híveiből az örömhír hallatán egy kisebb delegáció szerveződött.

2017. január 9-én indultunk útnak Rómába a Szent István Házban szálltunk meg, ahol nagyon barátságosak voltak és mindenkinek melegen ajánlom. Következő nap január 10-én volt a várva várt pápai audiencia. Itt adtam át a Szent Atyának az ajándékomat. Egy rózsafüzért kaptam kis tokban, melyen rajta van a pápai címer. Délután pedig fogadtak minket a Vatikáni Magyar Nagykövetségen. Ahol köszönetem jeléül átadtam városunk nevezetességeit ábrázoló tojásaim is. Rákövetkező nap sok csodálatos templomot, köztük a Szent Péter Bazilikát, múzeumot, tereket és látnivalókat tekintettünk meg. Utolsó nap búcsút intettünk Rómának, de a haza út során is sok szép tájat láttunk.

Egy hét elteltével is sokszor újra álmodom ezt a 4 csodálatos napot!

Ezúton szeretnék köszönetet mondani az AMKÁNAK, a Vatikáni Magyar Nagykövetségnek és a helyi Plébániának és azoknak, akik megszervezték, elvittek és velünk tartottak erre a csodálatos útra. Családomnak is, akik mindenben támogattak és lehetővé tették számomra, hogy elmehessek erre a kirándulásra.

Szeretettel: Daru Péterné Eszter

 

ferenc-papa-es-daru-peterne.jpg