Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hegedűs Jánosné

hegedus-janosne.jpg(1932) sz. Bakos Éva takács mester, a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet alapító tagja, a Népművészet Mestere 2007. november 27-én – óriási űrt hagyva maga mögött – elment közülünk.

Szinte hihetetlen, hogy egy örök-vidám, az életet szerető, a családjáért, másokért és közös ügyünkért, a tárgyi népművészet megőrzéséért dolgozó ember már nincs közöttünk.

Látjuk biztató tekintetét, halljuk önfeledt nevetését, fogadjuk önzetlen segítségét, hiszen Ő az, aki mindig ott van, ahol szükség van a munkájára és biztatására, részese a nívós alkotások bemutatását segítő kiállítások rendezésének, a pályázatokra készülő alkotóközösségeknek, a közös rendezvényeknek és kirándulásoknak, egy életen át tartó barátságoknak.

Hegedűsné Évike számos kiváló tárgy-együttesével véste be nevét a népművészetünket őrzők körébe, alkotásaival halhatatlanná vált. Sávolyos, azsúros len garnitúráival, csíkritmusos és szedettes asztalneműivel, a palócságot őrző piros- és kék-csillagos, kockás lakásdíszítőivel az alkotómester örökre velünk marad.

A gyászolók nevében:

a Hegedűs család és a Hevesi Népművészeti

és Háziipari Szövetkezet Igazgatósága