Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Berzéki László 1938. szeptember 7-én született Gödöllőn. 14 éves korában ment el inasnak, és tanulta ki a fémnyomó és rézfúvós hangszer-készítő mesterséget. A gimnáziumot esti iskolában, munka mellett végezte el. Már ezekben az időkben is készített dísztárgyakat, vázát, serleget, gyertyatartót. Fiatal kora óta sokat rajzolt, folyamatosan képezte magát. 1963-ban alapított családot, melyben két gyermeke született.

A rendszerváltás után képző- és iparművészeti tárgyakat előállító céget alapított. Egyre több olyan művészi alkotást készített, amelyekkel különböző pályázatokra, kiállításokra nevezett be. A 21. Betlehemi jászol-pályázatra is benyújtotta a karácsonyi ünnepkör díszítő elemeinek számító alkotásait, a kiállítás ügyeleti feladatainak ellátására is jelentkezett, ahogy korábban is, de a kiállítás megnyitóját sajnos már nem érhette meg. Pályázataink, kiállításaink évek óta hűséges, mindig lelkiismeretesen készülő résztvevője 2014. november 16-án tragikus hirtelenséggel hunyt el.

Az alábbi összeállításban látható műveinek fotóival szeretnénk emlékezni rá, melynek mindegyike sikerrel szerepelt kiállításainkon:

berzeki-laszlo-montazs.jpg