Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megújult a bácsalmási kékfestő műhely!

skorutyak-megujult_tabla.jpgifj. Skorutyák János értesítette Alapítványunkat arról a jó hírről, hogy megújult a bácsalmási kékfestő műhely és immár a benne berendezett kiállítás is látogatható, amelyről egy fotó-összeállítást is küldött.

Részlet a levélből:

„Családunk négy generációja élt és dolgozott a bácsalmási kékfestő műhelyben, a dinasztia utolsó tagja a tavaly elhunyt édesapám volt. A neki tett ígéretemhez híven arra törekszem, hogy megőrizzem a műhelyt az utókornak, miközben megpróbálok méltó emléket állítani a kékfestő őseimnek.

Örömmel jelentem, hogy a műhelyt és a gépeket felújítottuk, a dinasztiaskorutyak-megujult_tabla2.jpg emlékére pedig létrehoztunk egy családtörténeti kiállítást. A kékfestő mesterséget Bakos Zoltán barátunk folytatja, aki idén nyáron nyerte el a népi iparművész címet, így a család a legjobb kezekbe adhatja át a műhely kulcsait.”

János tiszteletre méltó és példaértékű hozzáállásához szívből gratulálunk, sok látogatót és megrendelőt kívánunk a megújult műhelynek és biztosak vagyunk benne, hogy néhai barátunk, Skorutyák János kékfestő népi iparművész nagyon büszke lenne rá.

http://www.kekfesto.hu/

skorutyak-megujult_montazs.jpg