Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Dorogi Ipartestület idén is megrendezte a Kézműves Napok című rendezvényt.

dorog-2015_megnyito.jpgMárcius 22-én a helyi és környékbeli (dorogi, leányvári, tokodi, nyergesújfalui, esztergomi, piliscsévi, mogyorósbányai, táti, csolnoki, epöli, tokodaltárói, süttői, dunaalmási, tatai, kesztölci és piliscsévi) kézművesek alkotásaiból rendezett kiállítás megnyitójával kezdődött a rendezvény, amelynek résztvevőit Szűcs György, az Ipartestület elnöke köszöntötte. Az 55 alkotó több mint 200 munkáját bemutató kiállítást Gergely Imre, a Magyar Kézművességért Alapítvány képviselője, a Magyar Kultúra Lovagja cím birtokosa nyitotta meg. A kiállítás szervezője Pusenyák Józsefné Marika volt.

A kiállítással az ipartestület a tájegység motívumkincsét, forma-és színvilágát hűen tükröző, ritka vagy kihaló félben lévő kézműves szakmák készítőinek, az új, eredeti ötlettel rendelkező, azokat megvalósítani tudóknak nyújtott regisztrálási lehetőséget. Az Ipartestület ugyanis a Hungarikum törvényből adódóan, a Helyi Értéktárban regisztrálásra alkalmas tárgyak összegyűjtésének elkötelezett híve.

A megnyitó után tisztújító közgyűlést tartott az Ipartestület, amelyen újra Szűcs Györgyöt választották meg elnökként. Az elnökség tagjai: Kellner Jenő (alelnök), Pusenyák Józsefné, Técsi Lászlóné, Szabó Rácz István és Tóth Gyula.

Az eseményt a kiállító kézművesek részvételével vásár kísérte.

A (sajnos mindössze 3 napig látható) kiállítást fotókon igyekeztünk megörökíteni.

dorog-2015_1.jpg

dorog-2015_2.jpg

dorog-2015_3.jpg

dorog-2015_4.jpg

Fotó: GA