Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

2013. július 14-én nyílt meg a Kodály Művészeti Fesztivál társrendezvénye, a Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület tagjainak Tiszán innen - Dunán innen, a két folyó ölelésében című kiállítása, ami a Fesztivál ideje alatt, augusztus 4-éig a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban látogatható. 
A kiállítást Agócs Gergely, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa nyitotta meg.
 
 

kecskemeti-kiallitas_2013.jpg

 
Az egyesületi tagok között sok Népi Iparművész, több Népművészet Ifjú Mestere és a legrangosabb állami elismerés, a Népművészet Mestere kitüntetés birtokosa tevékenykedik. Az egyéni elismerések mellett az Egyesület 2008-ban a Magyar Kultúra Napja alkalmából a népművészet hagyományát őrző és fejlesztő tevékenységéért Csokonai Vitéz Mihály közösségi díjat kapott.
A hagyományt tisztelő, azt továbbéltetni akaró, ugyanakkor a ma embere és a jövő nemzedék számára alkotó mesterek, kézművesek számára megtiszteltetés e rangos esemény szerves részeként való bemutatkozás.
A Kodály Művészeti Fesztivál a város nagy szülöttjének állít méltó emléket komolyzenei előadásokkal, templomi koncertekkel, ősbemutatóval, előadásokkal.
Számos neves zenész, zenekar, karmester, kórus, együttes – pl. a Muzsikás együttes, a Debreceni Kodály Kórus, a Purcell Kórus - a rangos esemény előadója.
A Fesztivál védnöke Kodály Zoltánné, Péczely Sarolta.
 
Forrás: Hagyományok Háza