Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Működésének XX. évfordulóját ünnepli idén a Dr. Kresz Mária Alapítvány. A jubileum alkalmából
 
Mesterségünk dicsérete
 
címmel országos vándorkiállítást rendez a XVI. kerületben működő Dr. Kresz Mária Alapítvány, amely két évtizede munkálkodik a népművészet, a népi kultúra értékeinek és hagyományainak átadásával államilag elismert képzésein, egyéb szakmai és családi programjain keresztül.
 

kresz-maria.jpg

Az országos vándorkiállítás első helyszíne a Hagyományok Háza - Magyar Népi Iparművészeti Múzeum (Budapest I. ker., Fő u. 6.) épülete, ahol 2012.01.11-2012.02.11. között tekinthető meg az Alapítványhoz közel álló népművészek, alkotók, kézművesek kiállítása. A kiállítás megnyitó 2012.01.11-én, szerdán 16 órakor lesz a Múzeum épületében. A vendégeket Gráfik Imre néprajzkutató köszönti, a kiállítást Pál Miklósné, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége elnöke nyitja meg.
 
A vándorkiállítás megvalósítását a Nemzeti Kulturális Alap is támogatja, az első kiállítás együttműködő partnere a Hagyományok Háza.
 
A kiállítás további helyszínei, együttműködő partnerei: Corvin Művelődési Ház (XVI. ker.), Kovács Attila Önkormányzati Galéria (XVI. ker.), Szent István Király Múzeum (Székesfehérvár), SKANZEN (Szentendre), Tímár Ház (Debrecen), Népi Iparművészeti Gyűjtemény (Kecskemét).  
 
 
 
 
Összeállította:
 
Halmai Krisztina Diana
operatív vezető
 
Dr. Kresz Mária Alapítvány
1165 Budapest, Sasvár u. 101.
Tel/fax: (1) 407-1502
fazekaskozpont@mail.datanet.hu