Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Hiszek a harmóniában, melyre vágy a lélek,
a szépségben, melyért kiáltoz az anyag" 

0.jpg

Székely Csilla lakberendező és bútorfestő vagyok.
Torockói motívumokat tervezek, és festek bútorokra, lakberendezési kiegészítőkre, ajándéktárgyakra a természetességre, otthonosságra vágyóknak. Ez színfolt lehet egy térben, egy öltözéken, ami egyedivé, különlegessé teszi azt, megváltoztatva hangulatát.
A bútorfestés rejtelmeibe a torockói népművészet mestere, Király Ferenc avatott be. Férjem származása által immár több évtizede szívom magamba ennek a csodálatos vidéknek a népi kultúráját. Egyre jobban érdekel, hogy ezt a gazdag világot hogyan lehet átadni a mai embernek, és szerethetővé tenni a mai otthonokban.

Örökség a mának

Nagy tisztelettel festek hagyományos népi bútorokat, ugyanakkor folyamatosan keresem azokat a tárgyakat és formákat, amik beilleszthetőek a mai lakberendezési kultúránkba, a különböző stílusú terekbe. Saját magam is tervezek tárgyakat. Hiszem, hogy a mai igények, és a magyar népi hagyományok ötvözésével, olyan terek születhetnek, amik egyszerre elégítik ki a jelen igényeit, ugyanakkor hordozzák azt az örökölt értéket, ami csak ránk jellemző, a miénk, tehát otthonos.

Minőség, használhatóság és harmónia

Érzem, hogy a ma emberének egyre nagyobb szüksége van az egyediségre, az odafigyeléssel készült, hosszú életű tárgyakra, mert egyre idegenebbé válik számára a tömegtermelés, a divat diktálta tempó és fogyasztói szokások. Egyre fontosabbá válik a minőség és ezzel együtt a fenntarthatóság. Igyekszem megmutatni azt is, hogy egy régi, de még használható darab új köntösben újra szerethetővé válhat.  Munkáimban elsődleges szempont a minőség, használhatóság és harmónia.

Több tárgyam elnyerte a szakma elismerését, mára számos zsűrizett, Páva védjegyes alkotással, mester remeknek minősített tárggyal rendelkezem. Van köztük saját tervezésű darab is. Több kiállításon is díjazták alkotásaimat.

Együttműködöm asztalosokkal, iparművészekkel folyamatosan keresve az új lehetőségeket. Kiállításokon, galériákban, vásárokban, közösségi oldalakon igyekszem népszerűsíteni munkáimat a nagyközönségnek,  és kamatoztatni azt az ajándékot, amit Teremtőmtől kaptam.

 Honlapom elérhetősége:  https://csillamuhely.hu/