Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NAPSUGÁR NYÁRI TÁBOROK 2018

a DEBRECENI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

SZERVEZÉSÉBEN

 

A Debreceni Művelődési Központ ebben az évben is meghirdeti nagysikerű Napsugár nyári táborait az Újkerti, Csapókerti, Homokkerti, Józsai, Kismacsi Közösségi Házakban, a Belvárosi Alkotóműhelyben és a Tímárház – Kézművesek Házában. 25 turnusban 17 féle tábort szervezünk. Táborainkba az iskolai tanév végeztével, június 18-tól egészen augusztus 31-ig várjuk az érdeklődőket.  
Táborkezdéskor a szülők számára rövid, átfogó tájékoztatást adunk. A tábor díja magában foglalja a szakmai programokat, az alapanyagokat és a napi háromszori étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna), valamint a kirándulások költségét.

A részvételi díj befizetésének határideje: legkésőbb a tábor indulását megelőző héten csütörtökig. A szülőket minden estben kérjük, hogy feltétlenül tudassák, ha gyermekük gyógyszert szed, vagy valamilyen (nem fertőző) betegségben szenved. Táborainkban 7.30-tól 16.30-ig gondoskodunk a gyermekekről.

A gyerekeket csak szülővel, vagy az ő írásos engedélyével engedjük haza.

                                                           

DMK Újkerti Közösségi Háza

(Jerikó u. 17-19.)

 

Július 2–6.

FESTŐTANODA KÉPZŐMŰVÉSZETI TÁBOR

Részvételi díj: 20.000 Ft/fő

Programfelelős: Szabó Katalin

Táborvezető: B. Orosz István grafikus

A 6-14 éves korú gyerekek és fiatalok a tábor során grafikus szakember segítségével sajátíthatják el a festészet és a rajz alapvető technikáit.

A tábor célja felkelteni a gyerekek érdeklődését a képzőművészet iránt (rajz, grafika, festészet), illetve játékos formában betekinteni az alkotás menetébe, szabályaiba. A szakmai foglalkozásokat délelőtt tartjuk, délutánonként különböző kézműves tevékenységeket végzünk, kirándulunk, szabadtéri játékokat játszunk, végül egy kiállítással zárjuk a tábort.

Jelentkezés: Szabó Katalinnál az 52/439-866-os telefonszámon.

 

Július 9-13.

FAZEKAS TÁBOR

Részvételi díj: 18.000 Ft/fő

Programfelelős: Tasnádi-Némethi Melinda

Táborvezető: Pallás Ottó fazekas

A DMK Újkerti Közösségi Ház jól felszerelt fazekasműhelyében az 5-14 éves korú gyerekek kiváló szakember segítségével nyernek betekintést a fazekasmesterség világába. A tábor résztvevői délelőttönként megismerkednek az agyagozás alapvető technikáival és a korongozás alapfogásaival. A legjobban sikerült munkadarabokat kiégetés után hazavihetik az alkotók. Délutánonként szabad foglalkozás keretében kézműveskedünk, kirándulunk és különböző szabadtéri játékokat játszunk.
Jelentkezés: Tasnádi-Némethi Melinda programszervezőnél az 52/439-866-os telefonszámon.

Július 23–27.

CSICSERGŐ NÉPTÁNC ÉS NÉPI KÉZMŰVES TÁBOR

Részvételi díj: 18.000 Ft/fő

Programfelelős: Tasnádi-Némethi Melinda

Táborvezető: Veres Tamásné Hercz Beáta

A tábort azoknak a 6-14 éves korú gyermekeknek ajánljuk, akik kedvet éreznek a Kárpát-medence, illetve szűkebb hazánk táncainak (nyírségi táncok) megismerésére, gyermekjátékok, népdalok, népi ügyességi játékok (csülközés, méta stb.) elsajátítására, hagyományos népi kézműves tevékenységek (agyagozás, szövés, fonás, sodrás, nemezelés, bőrözés, gyöngyfűzés) megismerésére, kipróbálására.

Jelentkezés: Tasnádi-Némethi Melindánál az 52/439-866-os telefonszámon.

 

 

DMK Józsai Közösségi Ház
(Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi u. 9.)

 

Július 30.–augusztus 3.

PRÜCSÖK TÁBOR

4-14 éves korosztálynak

Részvételi díj: 20.000 Ft/fő
Táborvezető: Kovácsné Milu Bernadett

A gyerekek a magyar népi kultúrával ismerkedhetnek meg játékos és táncos formában a jól ismert magyar népmesék világán keresztül. (A táborban néptánc, eszközös játékok, népi gyermekjátékok, daltanulás, és a kézművesség kap fontos szerepet). A részvételi díj a tábor összes költségét és a napi háromszori étkezést is tartalmazza.

Jelentkezés Kovácsné Milu Bernadettnél a 30/8673-423-as telefonszámon.

E-mail: milubetti30@gmail.com

 

 

DMK Csapókerti Közösségi Ház

(Süveg u. 3.)

 

Június 25–29.
LÁDAFIA KÉZMŰVES TÁBOR

Részvételi díj: 17.000 Ft/fő

Táborvezető: Szigeti Ibolya

A Ládafia kézműves táborba 7-12 éves korú gyermekeket várunk. Célunk a hagyományos és modern kézműves technikák megismertetése, a környezettudatos életmódra nevelés. Fontos, hogy a különböző kézműves technikákon keresztül megismertesse a gyerekeket a környezettudatos anyagfelhasználás, az újrahasznosítás és újra használat fontosságával, megmutatva a tudatos fogyasztói magatartás alapelveit.

Jelentkezés Szoboszlainé Vrancsik Mónikánál az 52/411-016-os telefonszámon.

 

DMK Tímárház- Kézművesek Háza
(Nagy Gál I. u. 6.)


Június 25–29., július 9–13., július 16–20., július 23–27.

HAGYOMÁNYŐRZŐ KÉZMŰVES TÁBOR
Részvételi díj: 20.000.-Ft/fő

Táborvezető: Mátrai- Nagy Andrea népi játszóház-vezető

Táborunk célja, hogy megismertessük a gyerekekkel a Hajdúság természeti kincseit és kézműves hagyományait. Szakmai programunk sokszínű, változatos, játékos formában teszi élményszerűbbé az ismeretek átadását. Kézműves foglalkozásainkon megismerkednek a nemezeléssel, agyagozással, bőrözéssel, fonal és origami játékokkal. Vendégünk lesz a Hortobágyi Madárkórház néhány lakója, gyönyörű sólymok érkeznek a Tímárházba, majd ellátogatunk a Hortobágyi Vadasparkba, ahol a nemzeti park járművével, szakvezetés mellett megtekintjük a ma is élő vadállatokat. Találkozunk farkassal, sakállal, vadlóval, pelikánnal és keselyűvel.  

A tábor egyes napjain hagyományőrző vetélkedőket szervezünk, ügyességi fajátékokat próbálunk ki, mozifilmeket vetítünk, rengeteget játszunk. Megkóstoljuk a valaha volt pásztorélet ínycsiklandó ételét, a slambucot. Sok-sok élményben lehet részük mindazoknak, akik velünk szeretnének tölteni egy- egy vidám nyári hetet.

Jelentkezés Mátrai- Nagy Andreánál az 52/321-260-as és a 30/6189-767-es telefonszámon. E-mail: matrai.andrea@debrecenimuvkozpont.hu

 

Július 2–6.

FAZEKAS TÁBOR
Részvételi díj: 20.000 Ft/fő

Táborvezető: Mátrai- Nagy Andrea fazekas oktató, népi játszóház-vezető és Udvarhelyi Piroska népi játszóház-vezető

Táborunk célja, hogy megismertessük a gyerekekkel a fazekas mesterség alapjait és annak hajdú-bihari hagyományait. Foglalkozásainkon kizárólag használati célra szánt darabokat készítünk, amelyeket kiégetés után a gyerekek haza vihetnek.

Az alapoktól indulva megismerkednek a marokedény-, hurkás edényfelrakás módszerével, majd formába és formára applikált darabokat készítenek, illetve nyújtott lapokból képkeretet, telefontartót, szalvétatartót, só-, és szappantartó tálacskát alkotnak. Kipróbálják a korongozást, az elkészült tárgyakat pedig engóbos festéssel díszítik.

Különleges élményt jelent még a tábor résztvevői számára, hogy vendégünk lesz a Hortobágyi Madárkórház néhány lakója, gyönyörű sólymok érkeznek a Tímárházba, majd ellátogatunk a Hortobágyi Vadasparkba, ahol a nemzeti park járművével, szakvezetés mellett megtekintjük a ma is élő vadállatokat. Találkozunk farkassal, sakállal, vadlóval, pelikánnal és keselyűvel.  

A tábor egyes napjain hagyományőrző vetélkedőket szervezünk, ügyességi fajátékokat próbálunk ki, mozifilmeket vetítünk, rengeteget játszunk. Megkóstoljuk a valaha volt hagyományos ételek ínycsiklandó ízeit, így többek között a slambucot. Sok-sok élményben lehet részük mindazoknak, akik velünk szeretnének tölteni egy- egy vidám nyári hetet.

Jelentkezés Mátrai- Nagy Andreánál az 52/321-260-as és a 30/618-9767-es telefonszámon. E-mail: matrai.andrea@debrecenimuvkozpont.hu