Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


V. KÖSÖNTYŰ

amatőr ékszerkészítő pályázat

 

A Debreceni Művelődési Központ Tímárháza 2018-ban 5. alkalommal hirdeti meg ékszerkészítő pályázatát amatőr alkotók számára.

Pályázatunk mára országos rendezvénnyé nőtte ki magát, így szeretnénk méltó módon megünnepelni az eseményt. A hagyományos díjátadó és kiállításmegnyitó mellett idén árusítással egybekötött workshopokat rendezünk további két napon át, ahol vendégeink az ékszerkészítés technikájának elsajátításával is gazdagodhatnak.

A pályázat lebonyolításával és kísérő programjaival kapcsolatos legfontosabb információk a következők:

A pályázók feladata egyedi, esztétikus ékszerek készítése, ahol nem feltétel, de előnyt jelent a magyar népművészet gazdag forma- és mintakincsének felhasználása. Az ékszerek használhatóak, hordhatóak legyenek, feleljenek meg a kortárs divatnak.

Alkalmazható technikák: gyöngyfűzés, gyöngyszövés, nemezelés, bőrözés, fafaragás, sujtás, csipkeverés, hímzés, szűrrátét-, kerámiakészítés, szövés, szalmafonás, tűzzománckészítés, drótozás, fémművesség, esetleg ezek kombinációja.

Pályázni lehet 1-1 db ékszerrel vagy ékszerszettel (lánc, fülbevaló, karkötő, gyűrű, bross, kézdísz, fejpánt, stb.

A pályázati anyag benyújtásának határideje: 2018. május 18.         

A pályázati részvétel nevezési díjhoz nem kötött.

A pályamunkákat kérjük személyesen vagy postai úton eljuttatni a DMK Tímárház- Kézművesek Házába (4024 Debrecen, Nagy Gál István u.6.)      

Zsűrizés: A pályamunkákat Péter Szidónia gyöngyfűző Népi Iparművész, Rácz Erika ötvös Népi Iparművész, valamint Keszler Ibolya ékszerkészítő bírálja el.

Díjazás:

1. díj      40.000 Ft értékű vásárlási utalvány, valamint önálló, bemutatkozó kiállítás lehetősége a Tímárházban

2. díj      30.000 Ft értékű vásárlási utalvány

3. díj      20.000 Ft értékű vásárlási utalvány

Közönségdíj: Facebook-szavazás alapján, melynek nyertese a Monper Gyöngybolt által felajánlott jutalomban részesül.

(A Facebook-szavazás lebonyolítása: 2018. május 23–30. között a Tímárház Facebook oldalán külön albumba töltjük fel a beérkezett alkotások fotóit, amelyekre bárki leadhatja szavazatát a tetszik vagy más reakció megjelölésével - hozzászólások és megosztások nem számítanak. A május 30-án, 16 órakor záruló szavazás után megtörténik a szavazatok összeszámlálása, majd a díjátadó ünnepségen hirdetjük ki a nyertes személyét.)

A DÍJÁTADÓ ÉS SZAKMAI TALÁLKOZÓ PROGRAMJA

Június 1., péntek, 17 óra

Díjátadó ünnepség, a pályamunkák nyilvános értékelése, valamint a 2017. évi nyertesek kiállításának megnyitója.

 

Június 2., szombat, 10 órától 15 óráig

ékszervásár a Tímárházban

Bemutatkozó alkotóink: Keszler Ibolya (gyöngyékszerek), Rácz Erika (ötvösékszerek), Demeter Anita (bőrékszerek), Dr. Kerékné Daróczi Irén (muránói üvegékszerek), Daróczi Zsuzsanna (gyöngyékszerek)

                10 órától 13 óráig

Gyöngyfűző workshop Daróczi Zsuzsannával

A workshop témája egy csodálatos medál elkészítése. A foglalkozáshoz szükséges gyöngyök és egyéb alapanyagok a helyszínen vásárolhatóak meg, a Monper Gyöngybolt által összeállított különféle színekben pompázó egységcsomagokban 5.000 Ft-os ártól. Előzetes bejelentkezés szükséges: május 30-ig, a 30/329-5881-es telefonszámon.

                13 órától 16 óráig

Bőrékszerkészítő workshop Demeter Anitával

Előzetes bejelentkezés szükséges: május 30-ig, a 70/518-1254-es telefonszámon.

A workshop alkalmával a résztvevők kipróbálhatják a domborításos díszítő technikát és ennek segítségével készíthetnek medált, vagy hajba valót. A foglalkozáson való részvétel díja 5000 Ft/fő, amely tartalmazza a szükséges alapanyagok árát is.

Június 3., vasárnap, 10 órától 13 óráig

Workshop Daróczi Zsuzsannával

A workshop témája: lencsés nyaklánc elkészítése. A foglalkozáshoz szükséges alapanyagok a helyszínen vásárolhatóak meg a Monper Gyöngybolt által összeállított egységcsomagokban 2.500 Ft-os ártól.

Előzetes bejelentkezés szükséges: május 30-ig, a 30/329- 5881-es telefonszámon.

Szeretettel várunk minden kedves alkotni-, az ékszerek szépségében gyönyörködni vágyót.

Debreceni Művelődési Központ

4024 Debrecen, Kossuth u. 1.

www.debrecenimuvkozpont.hu