Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép A Magyar kézművesség – 2010 és Kézművesség az egyházművészetben címmel kiírt kettős pályázatunk válogatott anyagából rendezett kiállítás első helyszínén – a pécsi Dómmúzeumban – július 9-én tartottuk a megnyitót. A nagy meleg ellenére megjelent közel 120 alkotó, valamint támogatók és újságírók részvételével tartott bensőséges ünnepség kezdetén Horváth Ágota, a Kézművesek Baranyai Egyesületének elnöke köszöntötte a vendégeket, majd Telegdi Attila, a Pécsi Ipartestület elnöke mondott rövid beszédet. A kiállítást Darnai Ágoston, Felsőszentmárton plébánosa nyitotta és áldotta meg.
 
A kiállítást Mayer Róbert rendezte, segítői: Kóté Lászlóné, Haris Mária, Fábry Zoltán és Mosonyi Éva voltak.
Külön köszönet illeti a Kézművesek Baranyai Egyesületének elnökét és azon tagjait, akik minden segítséget megadnak a pécsi kiállítás körüli teendők, az ügyeleti feladatok ellátásához.

 

Visszaadás - köszönet...
 
 
Július 30-án befejeződött pécsi kiállításunk a Dómmúzeumban. A kiállítás lebontása és a visszaadásra váró anyag tárolásának megoldása az alábbi segítőkész alkotók és közreműködők nélkül nem sikerülhetett volna:
Papp Gábor és Papp Gáborné, Kóté Lászlóné, Gangel Benjámin, Erdős Tibor, Kerényi Zsolt (Reménység Alapítvány), Kádár Ferenc és családja, Szlávik Zoltán és felesége, Darnainé Marika, Koch Lászlóné, valamint a tárgyakat és a Budapestről vitt kiállítási installációt befogadó dr. Sebestyén Ibolya és Szolnoki György (Világ Világossága Alapítvány).
 
Mindannyiuknak köszönet érte !

 

 

Az alábbiakban a Pécsi Városi Televízió híradójában a kiállításról készült rövid összeállítás látható:

 

 

A mappában található képek előnézete Pécs - Dómmúzeum - megnyitó és kiállítás